νόστιμα κουλουράκια για καφέ
Υλικά- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 και 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 8 κουταλάκια μπέϊκιν
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ασπράδι αυγού και λίγη ζάχαρη για την επάλειψη
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνοντάς την τμηματικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γάλα (ή τον χυμό πορτοκαλιού). Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου