13 Μαΐου 2013

Συνταγή για "Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα "

Οι συνταγές της εργαζόμενης νοικοκυράς, που γίνονται εύκολα και γρήγορα, 
γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος


Υλικά
  • 1 και 1/2 κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 και 1/2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες, το βάζουμε σ' ένα μπολ και το περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το πιπέρι, τη δάφνη και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε την μαρινάτα για ένα βράδυ και 3 ώρες. Στο διάστημα αυτό πρέπει να γυρίζουμε το κρέας αρκετές φορές, ώστε να ποτίσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ξανθίσουν. Στραγγίζουμε το κρέας από την μαρινάτα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Το γυρίζουμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με την μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι και τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειαστεί ρίχνουμε την ζάχαρη.

Οδηγίες για τα θηράματα

Φροντίζουμε τα μεγάλα θηράματα να τα έχουμε βάλει στον καταψύκτη για 15-20 μέρες. Πριν το μαγείρεμα τα μαρινάρουμε για 12-24 ώρες γυρίζοντάς το πάνω-κάτω. Κόβουμε το κρέας σε φιλετάκια ή μικρές μπουκιές. Με τον τρόπο αυτό το κρέας βράζει πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου