Γλυκές συνταγές

Οι συνταγές της εργαζόμενης νοικοκυράς, που γίνονται εύκολα και γρήγορα, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος





Γλυκό του κουταλιού " Πορτοκάλι "

Ένα παραδοσιακό γλυκό, που τα περασμένα τουλάχιστον χρόνια δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Το σίγουρο και ανά πάσα στιγμή εύκαιρο γλυκό, που η μαμά έκρυβε στα βάζα της - μεγάλος πειρασμός για τα παιδιά του τότε - και που την κατάλληλη στιγμή ξεπρόβαλε για να γίνει κέρασμα στους επισκέπτες του σπιτιού.




Για περισσότερα  δείτε στο :  http://trips2taste.blogspot.gr/2015/02/blog-post_27.html




Το καλύτερο κέικ σοκολάτας
Ένα πεντανόστιμο κέικ με την αγαπημένη σοκολάτα, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
Διαβάστε τα υλικά και τις οδηγίες εκτέλεσης στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση
πηγή: www.mybakingaddiction.com/the-best-chocolate-cake-recipe





Εκλέρ κέικ με σοκολάτα
Μια εύκολη συνταγή με εντυπωσιακό και λαχταριστό αποτέλεσμα. 
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες εκτέλεσης στη διεύθυνση
ww.chillypumpkin.comfood-recipechocolate-eclair-cake





'Λαχταριστοί λουκουμάδες'



Μια συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες, που έρχεται από την Ουκρανία. Αρκετά διαφορετική από τις γνωστές συνταγές των μαμάδων μας και με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.


Υλικά που θα χρειασθούμε:

1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι κεφίρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο νερό
λάδι για το τηγάνισμα

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κεφίρ και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν αφρός. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μέτρια θερμοκρασία. Τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή τους περιχύνουμε με μέλι.



"Μερέντα με φουντούκι"
Γρήγορα και εύκολα μπορούμε να παρασκευάσουμε στο σπίτι τη δική μας μερέντα, που την λατρεύουν όλα τα παιδιά και όχι μόνο.
Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ, σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το  βούτυρο σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε το σακχαρούχο γάλα με την άχνη, το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το διατηρούμε.


"  Μηλόπιτα τριφτή "


Υλικά
  • 7 μέτρια μήλα
  • 1 κούπα καρύδια 
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • βανίλια
  • μπέικιν
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με τη 1/2 κούπα ζάχαρη και τα καρύδια.
Κτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε και τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και τις 2 κούπες μόνο αλεύρι. Σ' ένα ταψί στρώνουμε τα 2/3 του μείγματος και από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα μήλα. Προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη την 1 κούπα αλεύρι, τη ζυμώνουμε και την τρίβουμε σε κομματάκια πάνω από το ταψί, φροντίζοντας να το σκεπάσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς. 



 " Κέικ με φρούτα "

Υλικά
  • 1 πακετάκι βούτυρο (βιτάμ)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 7 σύκα γλυκό ψιλοκομμένα
  • αλεύρι κόκκινη φαρίνα όσο πάρει
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σύκα με γλυκό πορτοκάλι, φράουλα κ.ά.

Εκτέλεση

Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο στο μάτι της κουζίνας. Σ' ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, ρίχνοντάς την τμηματικά. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα. Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα σύκα, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 1 περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού διαπιστώσουμε ότι, ψήθηκε καλά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα. Όταν το κέικ κρυώσει κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.



 " Τα κουλουράκια της Ελένης"


Υλικά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 και 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 8 κουταλάκια μπέϊκιν
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ασπράδι αυγού και λίγη ζάχαρη για την επάλειψη 
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνοντάς την τμηματικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γάλα (ή τον χυμό πορτοκαλιού). Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.



" Το ρεβανί της Νόπης "

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3/4 κούπας ινδοκάρυδο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια
Για το σιρόπι
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1-2 βανίλιες
Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ κτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτοντάς την τμηματικά . Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα. Το βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι πριν κρυώσει τελείως.


" Πουτίγκα "
Υλικά για το παντεσπάνι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Υλικά για την κρέμα
  • 1 και 1/2 κιλά γάλα
  • 1 κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 2 αυγά 
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ κτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τα καρύδια  και την κανέλα. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180  βαθμούς για περίπου 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σ' ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με μία κούπα γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει,  προσθέτουμε την ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς, καθώς και το βούτυρο.
Στη συνέχεια περιχύνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο γλύκισμα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή. 
Καλή επιτυχία.


" Τα τσουρέκια της Μαρίας "


Υλικά
  • 12 Αυγά
  • 1 κιλό γάλα
  • 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη (αν δεν τα θέλετε πολύ γλυκά βάζετε λιγότερη ζάχαρη)
  • 2 γιαούρτια
  • 1 βιτάμ ( 250 gr )
  • 2 φλυτζάνια σπορέλαιο
  • 3 μαγιές
  • 2 φακελάκια κακουλέ
  • 2 φακελάκια μαχλέπι
  • 1 μπέικιν
  • λίγο αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού
  • αλεύρι σκληρό όσο πάρει ( περίπου 4 με 5 κιλά )
Εκτέλεση

Σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε τις μαγιές με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, λίγο γάλα, επίσης χλιαρό, ελάχιστη ζάχαρη και αλεύρι, τόσο όσο να γίνει ένα πηκτός χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία περίπου ώρα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη για να λιώσει. Σ΄ένα μεγάλο σκεύος αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, την μαγιά και τα ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με λαδόχαρτο ή μεμβράνη και μια κουβερτούλα από πάνω, ώστε να την κρατήσει ζεστή. Όταν η ζύμη μας διπλασιαστεί, πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχέδια πλεξίδας και τα τοποθετούμε σε ταψάκια πάνω σε λαδόχαρτο. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό και τα αφήνουμε και πάλι σε ζεστό χώρο για να φουσκώσουν. Όταν φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20΄.
Καλή επιτυχία

1 σχόλιο: