12 Μαΐου 2013

Συνταγή για " Χοιρινά δεματάκια "



Υλικά
  • 4 χοιρινά φιλέτα
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι ξεραμένο φασκόμηλο
  • 50 γρ. τρίμμα ψωμιού
  • 50 γρ. αποξηραμένο βερίκοκο
  • 450 γρ. σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα χοιρινά φιλέτα. Βγάζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα από το τηγάνι και συνεχίζουμε σοτάροντας μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το ψωμί και τα βερίκοκα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα τετράγωνα. Βάζουμε στο κάθε τετράγωνο ένα φιλέτο και μέρος από το μείγμα με τα βερίκοκα. Βρέχουμε με νερό τις άκρες της σφολιάτας και τη διπλώνουμε να κολλήσει. Αλείφουμε τα τετράγωνα από πάνω με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. 
Σερβίρονται με πουρέ και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου