10 Μαΐου 2013

Αποξηραμένα λουλούδια - Δημιουργία πίνακα


Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε και αποξηραίνουμε τα λουλούδια και τα φυτά με σκοπό τη δημιουργία πίνακα. Δείτε εδώ
Σ΄αυτήν την ανάρτηση θα αναφερθούμε στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσουμε τον πίνακα.

Υλικά που θα χρειαστείτε
  • Χαρτόνι σκληρό σε λευκό χρώμα ή μπεζ ή μαύρο (κατά την προτίμηση σας)
  • Τσιμπιδάκι για να πιάνετε τα αποξηραμένα λουλούδια χωρίς να τα καταστρέψετε
  • Ένα λεπτό πινέλο ζωγραφικής
  • Κόλλα ατλακόλ (είναι λευκή, ρευστή και βοηθάει το άπλωμα της με το πινέλο. Επί πλέον δεν λερώνει και δεν αφήνει σημάδια).
Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι, τα λουλούδια έχουν αποξηρανθεί καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το σχήμα τους ή να τσαλακωθούν.

Ανάλογα με το υλικό που έχετε αποξηράνει, διαμορφώστε στο μυαλό σας το σχέδιο, που θέλετε να κάνετε. Θα σας βοηθήσει αρκετά αν σε μία επιφάνεια (ένα δεύτερο χαρτόνι) απλώσετε προσεκτικά, γιατί σπάει εύκολα, το υλικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

                          

Αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει και διαμορφώστε τη σύνθεσή σας, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στο χαρτόνι με τα αποξηραμένα λουλούδια και φυτά, χωρίς να προχωρήσετε ακόμη στην κόλα. 
Προσοχή !  Το αποξηραμένο υλικό είναι ευαίσθητο, γι' αυτό για τη μεταφορά και επεξεργασία του θα χρησιμοποιείτε μόνο το τσιμπιδάκι και όχι τα χέρια.

Όταν καταλήξετε στο σχέδιο που θέλετε να κάνετε, ξεκινήστε τη διαδικασία να κολλάτε ένα-ένα τα λουλούδια, φύλλα, κοτσανάκια κ. ά. πάνω στο χαρτόνι, απλώνοντας με το πινέλο την κόλλα στην πίσω επιφάνειά τους. Δεν χρειάζεται να βάζετε πολύ κόλλα, αρκεί να την απλώνετε καλά σ'όλη την επιφάνεια. Σε περίπτωση που πέσει λίγη κόλλα παραπάνω και λερώσει το χαρτόνι, καθαρίστε την προσεκτικά με μία χαρτοπετσέτα πριν στεγνώσει.

Αναμφισβήτητα χρειάζεται προσοχή, λεπτές κινήσεις και κυρίως υπομονή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπου σας
Όταν ο πίνακας τελειώσει, θα χρειασθεί να τον κορνιζώσετε. 

Προσοχή δεν τοποθετούμε τους πίνακες με αποξηραμένα λουλούδια σε τοίχους, που έχουν μεγάλη φωτεινότητα και είναι κοντά σε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες , γιατί ο ήλιος θα ξεθωριάσει γρήγορα τα χρώματά τους.
Ανακαλύψτε την Ελληνική φύση και αυτή με την σειρά της θα σας δώσει τους πλούσιους καρπούς της.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου