7 Ιανουαρίου 2024

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πράσο και φέτα



Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες

Για τη γέμιση

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
600 γρ. κοτόπουλο, στήθος
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
300 γρ. σκληρή φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομματάκια. 
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το στήθος και σοτάρουμε για 10 - 12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να  αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το αυγό, τη ρίγανη και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα το καθένα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα επίσης λαδωμένα φύλλα κρούστας.

Χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου