11 Ιανουαρίου 2024

Κέικ με νιφάδες σοκολάτας




Υλικά

  • 5 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 180 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας γάλακτος
  • 450 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε το γάλα, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις νιφάδες σοκολάτας και αναδεύουμε ελαφρά το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. 
Ξεφορμάρουμε το κέικ και όταν γίνει χλιαρό το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου