17 Ιανουαρίου 2024

Μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα

 



Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
200 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 κουταλιές κανέλα
2 κουταλιές γαρύφαλλο
250 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι  

1/2 κιλό ζάχαρη
100 γρ. μέλι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 δόσεις άρωμα βανίλιας
1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύομε την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στην αρχή 4 φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα. Απλώνουμε πάνω λίγο από τη γέμιση. Συνεχίζουμε στρώνοντας ένα φύλλο ακόμη, αφού το βουτυρώσουμε. Απλώνουμε πάλι γέμιση και συνεχίζουμε κατ' αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φροντίζουμε στο τέλος να στρώσουμε πάλι 4 φύλλα. 
Κόβουμε τον μπακλαβά σε τετράγωνα κομμάτια. Περιχύνουμε με όσο βούτυρο έχει περισσέψει  και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, μέχρι το γλυκό να ροδίσει. 
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 με 20 λεπτά και περιχύνουμε τον ζεστό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου