Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα γιαούρτι
1/2 σόδα
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
5 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
Λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ. Ανακατεύουμε τη μισή ζάχαρη με το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κονιάκ με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα. Το αφήνουμε λίγη ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα καλά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει καλά τα ρεβανί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Χαράζουμε το ρεβανί σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να πιεί όλο το σιρόπι και όταν κρυώσει αρκετά το βάζουμε στο ψυγείο, αφού το πασπαλίσουμε με το ινδοκάρυδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου