26 Ιανουαρίου 2024

Κουλουράκια πορτοκαλιού


Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια.
Παραδοσιακά και αγαπημένα τα κουλουράκια πορτοκαλιού φέρνουν στη μνήμη τα παιδικά χρόνια με την εικόνα της μητέρας να τα πλάθει, τα περίεργα παιδικά ματάκια να κοιτούν αχόρταγα, το σπίτι να πλημμυρίζει με ωραίες ευωδιές και τη γλυκιά αναμονή της απόλαυσης. 

Μια συνταγή απλή και τόσο εύκολη, που πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι τα κουλουράκια γίνονται στο πι και φι.





Υλικά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ σόδα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακ μπέϊκιν πάουντερ 15 γρ.
  • 1 κρόκο αυγού για την επικάλυψη

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά.
Ζυμώνουμε δημιουργώντας μια ζύμη αφράτη, όχι σφικτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πλάθουμε σε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και με το πινέλο τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, που έχουμε διαλύσει με 1 κ.γ. νερό
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου