Καρυδόπιτα σιροπιαστή με πλούσια κρέμα (πουτίγκα)
Όσες φορές και αν κάνεις αυτή την σιροπιαστή καρυδόπιτα με κρέμα κυριολεκτικά δεν τη χορταίνεις.
Καταπληκτικό γλυκό, που όλη η οικογένεια το λατρεύει και το ζητάει στην πρώτη ευκαιρία.
Από κάτω σιροπιασμένη καρυδόπιτα με μυρωδάτη κανέλα και τραγανό καρύδι.
Από πάνω πλούσια κρέμα νόστιμη και δροσερή.
Εκπληκτική συνταγή για πουτίγκα με σίγουρη επιτυχία, γραμμένη στο παλαιό τετράδιο των συνταγών μου για περισσότερα από 30 χρόνια.
Καρυδόπιτα σιροπιαστή με πλούσια κρέμα (πουτίγκα)
Υλικά
Για την καρυδόπιτα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια αλεύρι
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 και 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
1 και 1/2 λίτρο γάλα
1 πακέτο κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, την καρυδόψιχα, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαστάσεων 25Χ35 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα της καρυδόπιτας με μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει καθαρή, αν τη βυθίσουμε στο κέντρο της.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Για την κρέμα
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ένα φλιτζάνι γάλα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς με τον αυγοδάρτη, μέχρι η κρέμα να πήξει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, καθώς και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά πλήρως και να λιώσει το βούτυρο.
Την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Ενδιάμεσα την χτυπάμε 1-2 φορές για μην πιάσει κρούστα.
Την απλώνουμε πάνω στην κρύα καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα ή και καρύδια.
Τη βάζουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα.
Πηγή: trips2taste.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου