Εξαιρετικά κουλουράκια με άρωμα κανέλας.
Τα κουλουράκια έγιναν πολύ νόστιμα και αφράτα, με την κανέλα να προσθέτει τη δικιά της ξεχωριστή πινελιά και το άρωμά της να πλημυρίζει το σπίτι απ' άκρη σ' άκρη.
Το καφεδάκι το πρωί έγινε ιδιαίτερα απολαυστικό.
Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι γάλα
άρωμα βανίλιας
1 και 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
για το πασπάλισμα
1 ασπράδι
50 γρ. σουσάμι
1 πρέζα αλάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε ξεκινώντας από το κέντρο και παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί εύπλαστη ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τα κουλουράκια, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
Χτυπάμε το ασπράδι και αλείφουμε ένα-ένα τα κουλουράκια. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει το σουσάμι ωραίο ξανθό χρώμα.
Συνταγή από το βιβλίο συνταγών Ν. Τσελεμεντέ "Γλυκίσματα Α΄".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου