4 Δεκεμβρίου 2024

Μηλόπιτα, πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων


 Τα κέικ με μήλα είναι πάντα καλοδεχούμενα στην οικογένεια. 

Εποχή των μήλων τώρα και πως είναι δυνατόν να το προσπεράσουμε αυτό.

Η νοστιμιά του μήλου, που όσο ψήνεται γίνεται όλο και πιο γλυκιά, δένει εξαιρετικά με τα υπόλοιπα υλικά του κέικ και όλα μαζί δημιουργούν μια απίστευτη πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων, που είναι αδύνατο να την αντισταθείς.





Υλικά

200 γρ. μήλα
200 γρ. αλεύρι
140 γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
9 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα και το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στη ζύμη. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σ' ένα ταψί 18 Χ 25 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε τη ζύμη με τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Όταν η μηλόπιτα κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου