7 Σεπτεμβρίου 2024

Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο

 

Αυτό το σιροπιαστό κέικ με νιφάδες καρύδας είναι τόσο τρυφερό και απολαυστικό, ιδανική περίπτωση για να συνοδεύσετε το παγωτό σας τώρα το καλοκαίρι.

Η παρασκευή του γίνεται πάρα πολύ εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με λίγα υλικά. 
Έτσι σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας να απολαύσετε ένα δροσερό σιροπιαστό κέικ με το παγωτό της αρεσκείας σας.




Υλικά

5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας (ινδοκάρυδο)
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι, κοσκινισμένο, όσο πάρει

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Χτυπάμε τα αυγά τη με ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύοντας το μείγμα απαλά. Δεν το θέλουμε πολύ σφιχτό.
Το βάζουμε σε ταψάκι, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Με μια οδοντογλυφίδα ελέγχουμε, αν ψήθηκε.
Στο μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά.
Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια και σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με μπάλες παγωτού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου