Η διαδικασία για να κάνουμε τα τυροπιτάκια είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος ή μαεστρία.
Είναι σημαντικό όμως να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, όσον αφορά τη διαχείριση της μαγιάς και της ζύμης.
Τα τυροπιτάκια γίνονται αφράτα και πεντανόστιμα.
Υλικά
Για τη ζύμη
450-500 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
7 γρ. ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κρόκο αυγού για την επάλειψη
Σουσάμι για την επικάλυψη
Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
2 κουταλιές γιαούρτι
λίγο πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε σ' αυτό τη μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το ηλιέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα και τη διαλύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια σε στρογγυλό φύλλο όχι πολύ λεπτό. Με το μαχαίρι το χαράζουμε σε 8 τριγωνικά φύλλα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια με ένα πινέλο τα αλείφουμε, χωρίς να τα πατάμε, με τον κρόκο αυγού, που έχουμε διαλύσει με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και πάρουν ωραίο καστανό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου