17 Αυγούστου 2018

Πιπεριές τουρσί γεμιστές με λάχανο, καρότο και σέλινο


Την συνταγή αυτή την έμαθα από την μητέρα μου, που και αυτή την έμαθε από την γιαγιά μου.
Την κάνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που οι πιπεριές είναι άφθονες και σε καλή τιμή.

Κόκκινες και πράσινες πιπεριές γεμιστές με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο και σέλινο γίνονται ένα υπέροχο τουρσί, που μπορεί να συνοδεύσει άριστα όλους τους τσιπουρομεζέδες, τη φασολάδα, τη φακή και τόσα άλλα φαγητά της αγαπημένης Ελληνικής κουζίνας.

Δοκιμάστε την.









Υλικά που θα χρειασθούμε


  • Μακριές πιπεριές (όχι πολύ λεπτές για να μπορούν να γεμίσουν)
  • Λάχανο ψιλοκομμένο σε μακρόστενες λεπτές λουρίδες
  • Καρότο τεμαχισμένο σε μικρούς κύβους
  • Σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, ξύδι

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις πλένουμε καλά. Τις ζεματάμε βάζοντάς τες σε μια κατσαρόλα, όπου βράζει νερό. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι να κρυώσουν.

Σ' ένα μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης με το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους, ώστε να πάει το αλάτι και το σκόρδο σ' όλο το μείγμα.

Γεμίζουμε τις πιπεριές προσπαθώντας η γέμιση να φθάσει μέχρι την άκρη. Τοποθετούμε τις γεμιστές πλέον πιπεριές σε αποστειρωμένα βάζα. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 4 κουταλιές της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Συμπληρώνουμε με βρασμένο νερό, προσέχοντας να φθάνει μέχρι το χείλος του βάζου. Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι, όταν το νερό είναι ακόμα καυτό. Γυρίζουμε το βάζο ανάποδα (με το καπάκι κάτω) και το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει.

Διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο σφραγισμένο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου