5 Μαρτίου 2024

Αγριογούρουνο στον φούρνο με πατάτες. Το κάτι άλλο!!

 



Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα καλό είναι να γνωρίζουμε κάποιες γενικές οδηγίες, που ισχύουν για τα μεγάλα θηράματα:

  • Τα μεγάλα θηράματα, πριν μαγειρευτούν, πρέπει να παραμένουν στην κατάψυξη για 15 με 20 μέρες. 
  • Το κρέας πρέπει να τεμαχίζεται σε μικρά φιλετάκια ή κομμάτια, ώστε να βράζει ή να ψήνεται πιο γρήγορα. 
  • Να το μαρινάρουμε για 12 ή 24 ώρες γυρίζοντας το πάνω-κάτω. 

Υλικά

1 και 1/2 κιλό κρέας αγριογούρουνου
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλυτζάνι καφέ μικρό ξύδι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ξερή ρίγανη
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε το κρέας με το κρασί, το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το πιπέρι και τη δάφνη. Το αφήνουμε στη μαρινάτα για ένα βράδυ. Δεν παραλείπουμε να το γυρίζουμε αρκετές φορές, ώστε το κρέας να ποτίσει καλά. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ξανθίσουν. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα, το βάζουμε στην κατσαρόλα και το γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να ασπρίσει. Τέλος το σβήνουμε με τη μαρινάτα.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σκεύος πυρέξ, Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το καπάκι του πυρέξ. Το αφήνουμε να ψηθεί στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη και το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου