Υλικά
- 1 και 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή ανάμικτα
- 100 γρ. μπέικον σε φέτες
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
- μαϊντανό
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε και το ρύζι. Το αφήνουμε να ροδίσει και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τον αρακά και τα αφήνουμε να σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν έως απορροφήσουν τα υγρά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κεφαλογραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε το κάθε κομμάτι με μία φέτα μπέικον. Στερεώνουμε τις μπουκίτσες με οδοντογλυφίδες, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου