1 Οκτωβρίου 2024

Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας

 

Εξαιρετική σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και γέμιση όλο νοστιμιά.




Υλικά


2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι
250 γρ. τυρί φέτα
Λίγα κλαδάκια άνηθο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το άλειμμα της σφολιάτας
1 αυγό
Αλάτι

Πλύνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά τα υλικά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματισμένη και το αυγό. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε γύρω γύρω τις άκρες της σφολιάτας και αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου