17 Σεπτεμβρίου 2017

Μηλόπιτα αφράτη και ζουμερή


Την εποχή αυτή τα μήλα είναι στο φόρτε τους. 
Κόκκινα, κίτρινα και πράσινα όλα εύγεστα, γεμάτα χυμούς πραγματική πρόκληση. 

Καλή ευκαιρία λοιπόν για μια μηλόπιτα λαχταριστή, αφράτη και ζουμερή, που θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.




Το γεγονός ότι, η συνταγή αυτή δεν συμπεριλαμβάνει στα υλικά της βούτυρο ή γάλα κάνει την μηλόπιτα περισσότερο ελαφριά και εύπεπτη.




Υλικά που θα χρειασθούμε

Για το μείγμα κέικ

1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν
3 φλιτζάνια φαρίνα κόκκινη

Για το μείγμα μήλου

5 μεγάλα μήλα τριμμένα
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα 

Τρίβουμε τα μήλα με τον τρίφτη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και αναδεύουμε λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε το μείγμα, ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ. Απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα του μήλου, ακολούθως το υπόλοιπο μείγμα κέικ και πάλι το υπόλοιπο μείγμα μήλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



1 σχόλιο: