17 Νοεμβρίου 2016

Κέικ πορτοκαλιού εξαιρετικά αφράτο






Το άρωμα και η γεύση του πορτοκαλιού δεσπόζουν σ' αυτό το κέικ. Όμως το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ αφράτη υφή του, που χαϊδεύει απαλά τον ουρανίσκο και ξυπνά τις αισθήσεις.



Υλικά


5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μπέϊκιν πάουντερ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



  1. Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Αδειάζουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν και συνεχίζουμε με μαλακό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  7. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου