Το άρωμα και η γεύση του πορτοκαλιού δεσπόζουν σ' αυτό το κέικ. Όμως το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ αφράτη υφή του, που χαϊδεύει απαλά τον ουρανίσκο και ξυπνά τις αισθήσεις.
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 μπέϊκιν πάουντερ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
- Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αδειάζουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν και συνεχίζουμε με μαλακό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου