26 Οκτωβρίου 2013

9 απλοί κανόνες για καλύτερη ποιότητα στον ύπνο

Ο ύπνος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Διαβάστε πως με εννέα απλούς κανόνες μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.


  1. Να πηγαίνετε για ύπνο πριν από τα μεσάνυχτα. Βοηθάει περισσότερο στην αναγέννηση των κυττάρων. 
  2. Να κοιμάστε κατά μέσο όρο 8 περίπου ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών ο ύπνος πρέπει να είναι συνεχής και ήρεμος, καθώς η πραγματική χαλάρωση έρχεται λίγες ώρες, αφού σας πάρει ο ύπνος.
  3. Να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες σκέψεις και σκοτούρες. Απομακρύνετε, όσο μπορείτε, τις δυσάρεστες σκέψεις, αποφύγετε να διαβάσετε βιβλία, που μπορεί να σας προκαλέσουν ανησυχία ή να παρακολουθήσετε ταινίες με συναρπαστικό περιεχόμενο.
  4. Να μην τρώτε αργά το βράδυ και μάλιστα άφθονη τροφή, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε λίπος. Είναι προτιμότερο να τρώτε λίγες ώρες πριν να κοιμηθείτε.
  5. Να κοιμάστε στο απόλυτο σκοτάδι. Το φως έστω και λίγο μπορεί να σας προκαλέσει ανησυχία, όπως και οι βαμμένοι τοίχοι με έντονα χρώματα.
  6. Να δημιουργήσετε στο δωμάτιό σας την ιδανική θερμοκρασία, δηλαδή 20 βαθμούς περίπου. Θερμοκρασίες χαμηλότερες ή υψηλότερες μπορούν να σας δημιουργήσουν ανησυχίες και δυσάρεστα όνειρα.
  7. Να είναι το δωμάτιο ευάερο. Φροντίστε να αερίζετε καλά το δωμάτιό σας με φρέσκο αέρα για πιο υγιεινό ύπνο.
  8. Να έχετε το κατάλληλο στρώμα και μαξιλάρια, που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε ξεκούραστα.
  9. Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε με τον ή την σύντροφό σας. Μια ζεστή αγκαλίτσα κάνει τον ύπνο πιο τρυφερό και πιο υγιεινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου