25 Ιουνίου 2013

Συνταγή για " Κοτόπουλο αραμπιάτα "

Πως γίνεται

Περνάμε το κοτόπουλο από καυτό βούτυρο. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο κρεμμύδια, σέλινο, καρότα, πολύχρωμες  πιπεριές και σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Συμπληρώνουμε με ένα κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα και ψήνουμε στο φούρνο. Όταν βγει από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό, ρίγανη και βασιλικό.



22 Ιουνίου 2013

Συνταγή για " Ρυζότο με μπουκίτσες κοτόπουλου "

Υλικά
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή ανάμικτα 
  • 100 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
  • μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε και το ρύζι. Το αφήνουμε να ροδίσει και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τον αρακά και τα αφήνουμε να σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν έως απορροφήσουν τα υγρά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κεφαλογραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε το κάθε κομμάτι με μία φέτα μπέικον. Στερεώνουμε τις μπουκίτσες με οδοντογλυφίδες, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. 

Σχέδια και ιδέες για ανάγλυφα πλεκτά με βελόνες

Σχέδια για χειμωνιάτικα πλεκτά μέσα στο κατακαλόκαιρο, 
γιατί ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει


Κέντημα - Σχέδια για πανέμορφες πεταλούδες


13 Ιουνίου 2013

Μικρά μυστικά για τα αυγά




Τα αυγά είναι νόστιμα και θρεπτικά και αποτελούν απαραίτητο υλικό στην κουζίνα, καθώς χρησιμοποιούνται με πάρα πολλούς τρόπους


8 Ιουνίου 2013

Συνταγή για " Μερέντα με φουντούκι"

Γρήγορα και εύκολα μπορούμε να παρασκευάσουμε στο σπίτι τη δική μας μερέντα, που την λατρεύουν όλα τα παιδιά και όχι μόνο.
Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ, σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το  βούτυρο σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε το σακχαρούχο γάλα με την άχνη, το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το διατηρούμε.

Δαντέλες - Πανέμορφα σχέδια για διακόσμηση

σε σεμέν, πετσέτες, μωρουδιακά μαξιλαράκια και ότι άλλο βάλει ο νους


1 Ιουνίου 2013

Ιδέες και μικρά μυστικά στην κουζίνα για λαχανικά και φρούτα




Τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βοηθούν την πέψη, προσφέρουν πολλές βιταμίνες στον οργανισμό μας και γι' αυτό είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.
Εδώ θα δούμε μια άλλη πλευρά τους και θα γνωρίσουμε κάποια από τα μικρά τους μυστικά, που θα μας βοηθήσουν στη καλύτερη διαχείρισή τους στην κουζίνα.