5 Οκτωβρίου 2024

Οβάλ δαντελένιο εργόχειρο


Μικρό και πανέμορφο το δαντελένιο σεμέν στολίζει και αναδεικνύει με διακριτική λεπτότητα κάθε μικρό έπιπλο του σπιτιού.

 Οι καλοσχηματισμένοι κρίνοι σε οβάλ διάταξη μεταξύ τους  χαρακτηρίζουν και προσδίδουν φινέτσα στο εργόχειρο.









3 Οκτωβρίου 2024

Ζωηρόχρωμες εικόνες κεντημένες σε παιδικά σεντόνια, μαξιλαροθήκες


Τα μωράκια είναι πολύ περίεργα.

Δώστε τους την ευκαιρία να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να ανακαλύψουν τον κόσμο, που μόλις ανέτειλε για αυτά, με όμορφες ζωηρόχρωμες εικόνες με ζωάκια και γράμματα κεντημένα πάνω στα σεντόνια, τα μαξιλάρια και τις κουβερτούλες στους.








2 Οκτωβρίου 2024

Μοτίβα με φρούτα για κέντημα με σταυροβελονιά


Το κέντημα μεταφέρει τα χρώματα και τη φρεσκάδα των φρούτων στην κουζίνα.

Μοτίβα με φρούτα κεντημένα με σταυροβελονιά αποτελούν βασικά διακοσμητικά στοιχεία σε
πετσέτες, πιάστρες, κουρτίνες, τραπεζομάντηλα και άλλα αντικείμενα.

 Η κουζίνα γεμίζει με φρούτα και ζωηρά χρώματα.





 








Πουλόβερ σε τυρκουάζ χρώμα με ανάγλυφη πλέξη









1 Οκτωβρίου 2024

Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας

 

Εξαιρετική σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και γέμιση όλο νοστιμιά.




Υλικά


2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι
250 γρ. τυρί φέτα
Λίγα κλαδάκια άνηθο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το άλειμμα της σφολιάτας
1 αυγό
Αλάτι

Πλύνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά τα υλικά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματισμένη και το αυγό. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε γύρω γύρω τις άκρες της σφολιάτας και αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.