28 Δεκεμβρίου 2022

Κέντημα σε κουβέρτα με πανέμορφο μπουκέτο λουλουδιών

 Το κέντημα είναι τέχνη, που δίνει ομορφιά στο χώρο.

Φρεσκοκομμένα λουλούδια στην ωραιότερη στιγμή της άνθησής τους στους τόνους του ροζ και πλεγμένα μεταξύ τους σε ένα υπέροχο μπουκέτο χαρίζουν την φρεσκάδα και την ασύγκριτη ομορφιά τους στη μάλλινη κουβέρτα.  



26 Δεκεμβρίου 2022

Ένα υπέρλαμπρο αστέρι

Ένα τεράστιο λαμπερό αστέρι, κεντημένο εξ ολοκλήρου με χρυσή κλωστή, περικλείει όλα τα αστέρια του ουρανού, που λάμπουν μόνο για σας πάνω στο γιορτινό τραπεζομάντηλο.



24 Δεκεμβρίου 2022

14 Δεκεμβρίου 2022

Δαντέλα με έμπνευση από τη φύση

Ο πανέμορφος κόσμος της φύσης αποτελούσε πάντα για τον άνθρωπο πόλος έμπνευσης σε κάθε μορφή έκφρασής του. 

Στην προκειμένη περίπτωση εικόνες από τη φύση μεταφέρονται με ιδιαίτερη χάρη και ευαισθησία στη χειροποίητη δαντέλα, πλεκτή με βελονάκι, που σχηματοποιείται σε  μακρόστενο δαντελένιο σεμέν απόλυτα ταιριαστό σε κομό και τραπεζαρίες.


12 Δεκεμβρίου 2022

Κέντημα σε τραπεζομάντηλο με το άστρο των Χριστουγέννων

Ένα μεγάλο κεντημένο αστέρι δεσπόζει στο κέντρο του τραπεζομάντηλου στολισμένο με μια εξαιρετική σύνθεση αποτελούμενη από χριστολούλουδα, κλαδάκια έλατου και ένα αναμμένο κερί.
 Περιμετρικά κλαδάκια ου σε κέντημα δίνουν το δικό τους τόνο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.






10 Δεκεμβρίου 2022

Δαντέλα με έμπνευση

Ένα τέτοιο εργόχειρο, όταν το δεις, δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις!!!

Εκπληκτικό σχέδιο τόσο στην μπορντούρα, όσο και στον ατραντέ. 
Η καλόγουστη δαντελένια μπορντούρα καταλήγει σε συμμετρικές λογχοειδείς μύτες με επαναλαμβανόμενο σχέδιο, ενώ ο φαρδύς ατραντές χειρίζεται άριστα και δημιουργικά τα γεωμετρικά σχήματα.
 Όλα μαζί συνθέτουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

8 Δεκεμβρίου 2022

Τραπεζομάντηλο με ροζ πανσέδες σε κέντημα και δαντέλα

Οι πανέμορφοι ροζ πανσέδες, που συμβολίζουν της αθωότητα, όπως λέγεται, επιλέχθηκαν για να στολίσουν το λευκό τραπεζομάντηλο είτε σε κέντημα με σταυροβελονιά, είτε σε εντυπωσιακή δαντέλα πλεκτή με το βελονάκι.
Το αποτέλεσμα πολύ ρομαντικό και εκλεπτυσμένο. 



7 Δεκεμβρίου 2022

Το κόκκινο τραπεζομάντηλο στο ύφος των Χριστουγέννων

Κεντημένες γιρλάντες, αναμμένα κεριά και γκι απεικονίζονται με σταυροβελονιά πάνω στο κόκκινο τραπεζομάντηλο, που εκπέμπει νότες γιορτής, νότες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, νότες αγάπης και προσδοκίας.

Από το περιοδικό Mani Di Fata


2 Δεκεμβρίου 2022

Γιορτινό ντεκόρ με δαντέλα για τα Χριστούγεννα

Δεκάδες ανθισμένες μαργαρίτες διάσπαρτες ατάκτως πάνω στο τραπέζι και πλεγμένες με το βελονάκι σε πολύτιμη δαντέλα διαμορφώνουν ένα πρωτότυπο ντεκόρ με εορταστικό χαρακτήρα



1 Δεκεμβρίου 2022

Κεντήματα σε μπορντούρα με φρούτα

Τα φρούτα πέρα από τη σημαντική διατροφική τους αξία αποτελούσαν πάντα αγαπημένο θέμα και σε πολλές καλλιτεχνικές εκφράσεις της ζωής μας. 
Τα διαυγή χρώματά τους και τα όμορφα σχήματά τους εκτιμήθηκαν ανάλογα και αποτυπώθηκαν με αξιώσεις σε ακριβούς πίνακες ζωγραφικής, σε κεντήματα υψηλής αισθητικής, διάφανες χειροποίητες δαντέλες

Κεντημένα σε χαριτωμένες διατάξεις και συνδυασμούς χρωμάτων δίνουν πνοή σε τραπεζομάντηλα, πετσέτες, κουρτίνες, κάδρα και πολλά άλλα αντικείμενα του σπιτιού.
Η καθημερινότητα χρωματίζεται και αποκτά άρωμα και φρεσκάδα.