Εξαιρετικά κουλουράκια, που ξετρελαίνουν τις αισθήσεις, με την αξεπέραστη γεύση του μελιού, τη δροσιά του πορτοκαλιού και την άπιαστη μυρωδιά της κανέλας.
Υλικά
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα, που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα, που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου