Σελιδες - Θεματα
31 Οκτωβρίου 2022
Τρία ιδιαίτερα πλεκτά στη γκαρνταρόμπα της γυναίκας
30 Οκτωβρίου 2022
Ρόδι, ο καρπός της αφθονίας-Θεματικό αφιέρωμα
Η θέση του στη μαγειρική και στη χειροτεχνία
Με καταγωγή από την μακρινή Περσία, η καλλιέργεια της ροδιάς επεκτάθηκε με το πέρασμα του χρόνου και σε άλλες χώρες με λιγότερο θερμά κλίματα.
Στην Ελληνική μυθολογία θεωρούσαν το ρόδι σύμβολο του έρωτα, της γονιμότητας και της ευημερίας. Ακόμη και σήμερα το ρόδι είναι το γούρι για το νέο χρόνο, ο καρπός που φέρνει καλή τύχη, ευημερία και αφθονία.
Πέρα από αυτά όμως το ρόδι είναι μια υπερτροφή με πολύτιμα διατροφικά οφέλη. Ο καρπός του ροδιού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση των βλαβών των κυττάρων.
Το ρόδι στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική
Σε όλες τις κουζίνες του κόσμου το ρόδι έχει ξεχωριστή θέση τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Στη χώρα μας η πιο συνηθισμένη χρήση είναι σε σαλάτες, μαρμελάδες, ζελέ, παγωτά, λικέρ, σιρόπι γρεναδίνη και φυσικά ως φρούτο.