29 Ιανουαρίου 2014

Βελονιές για κέντημα - Οδηγίες

Από τα νεανικά μου χρόνια είχα τη μανία να αγοράζω ότι περιοδικό κυκλοφορούσε για κεντήματα, πλεκτά, δαντέλες και πολλές άλλες αγαπημένες χειροτεχνίες. Σκαλίζοντας λοιπόν τα μικρά μου πολύτιμα διαμαντάκια έπεσα στις "οδηγίες για βελονιές κεντήματος" και αμέσως σκέφθηκα να τις μοιραστώ μαζί σας, τις άγνωστες, αλλά τόσο φιλικές αναγνώστριες, που επισκέπτεστε καθημερινά το blog μου 

ΜΕΡΟΣ  Α

Βελονιά μαργαρίτα


Σύνθετη βελονιά μαργαρίτα
26 Ιανουαρίου 2014

Πίνακες με αποξηραμένα λουλούδια

Πίνακες, που έγιναν με υλικό αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία αποξηράνθηκαν, σύμφωνα με τις οδηγίες, που δόθηκαν σε προηγούμενες αναρτήσεις   δείτε εδώ .
Μια εύκολη και χωρίς σημαντικό κόστος ιδέα, που προτείνουμε ως δημιουργική απασχόληση για υπομονετικούς 24 Ιανουαρίου 2014

Διαμόρφωση παλαιών επίπλων σε υποδοχείς γλαστρών με λουλούδια

Μια έξυπνη  ιδέα αξιοποίησης παλαιών επίπλων, στην προκειμένη περίπτωση παλαιές καρέκλες, που υποδέχονται γλάστρες με λουλούδια και γίνονται μέρος της διακόσμησης του κήπου

Πηγή: cdn.goodshomedesign.com


21 Ιανουαρίου 2014

Μαξιλάρι με πανέμορφο κέντημα

Πολύ ωραία χρωματική σύνθεση από κεντημένες ανεμώνες, νάρκισσους και άλλα λουλούδια της άνοιξης, όλα σε διάταξη στεφανιού πάνω σ' ένα μαξιλάρι
Σχέδιο από το περιοδικό που ακολουθεί


16 Ιανουαρίου 2014

Η τεχνική του μακραμέ

Η τεχνική του μακραμέ είναι η τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων.
Πιστεύεται ότι, η τέχνη του γεννήθηκε στις Αραβικές χώρες τον 13ο αιώνα μ.χ. Από την Μαυριτανία πέρασε στην Ισπανία τον 14ο αιώνα και από εκεί διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι χοντρά νήματα ή σπάγγοι  και τα σύνεργα ένα ψαλίδι, καρφίτσες με χάντρινο κεφάλι, ένα βελονάκι, χάντρες, μεζούρα.
 Δείτε στις σελίδες του περιοδικού Macrame, που ακολουθούν, οδηγίες πλέξης μακραμέ13 Ιανουαρίου 2014

Πλεκτό παιδικό κασκόλ και σκουφάκι

Ζεστό πλεκτό κασκόλ που κλείνει σταυρωτά μπροστά, με πλεκτά λουλούδια για διακόσμηση και σκουφάκι στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό και το σετάκι της Βικτώριας είναι έτοιμο.
Από τη συλλογή   "Victoria handmade creations"


12 Ιανουαρίου 2014

Λουλούδια πλεκτά με βελονάκι

Πρόταση διακόσμησης και ανανέωσης με πλεκτά λουλούδια. 
Μια μικρή σύνθεση με πλεκτά λουλούδια στα χρώματα, που αγαπάτε, καρφιτσωμένη πάνω σε μια μονόχρωμη μπλούζα ή ένα χιλιοφορεμένο κασκόλ και η ανανέωση έγινε.


6 Ιανουαρίου 2014

Οδηγίες για κέντημα με κορδέλες

Μία άλλη τεχνοτροπία για πολύ όμορφα κεντημένα εργόχειρα είναι αυτή με την χρήση κορδέλας αντί κλωστής. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, ένα πραγματικό έργο τέχνης.
Δείτε κάποια πρώτα βήματα, που απεικονίζονται στις σελίδες του περιοδικού, που ακολουθεί.
Αν σας άνοιξα την όρεξη, καλή επιτυχία... 


4 Ιανουαρίου 2014

Ερωτευμένο ζευγάρι - Ζωγραφική

Ένα έργο δικό μου δουλεμένο με λάδι πάνω σε καμβά.
Το θέμα είναι αντιγραφή από πίνακα της αγαπημένης μου ζωγράφου Lauri Blank.