24 Νοεμβρίου 2016

Λύσεις για όμορφη ζωή




Πως μπορούμε τα δύσκολα να τα κάνουμε εύκολα με απλά, φυσικά υλικά, που βρίσκονται στο σπίτι μας, γύρω μας και τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς να γνωρίζουμε τις πολλαπλές άλλες και ίσως κρυφές ιδιότητές τους.
Δείτε πως μπορούμε να καθαρίσουμε τις κιτρινίλες από τα νύχια μας μέχρι . . . .  τα κοσμήματα και τα τζάμια του σπιτιού μας με φυσικό τρόπο.




Άψογα νύχια

Για να αφαιρέσουμε τις κιτρινίλες από τα νύχια, τα βουτάμε σε μπωλ με χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Γυαλάδες στα ρούχα

Αν ένα ρούχο έχει τσαλακώσει πολύ ή έχει γυαλάδες, περνάμε το σημείο που έχει το πρόβλημα με βούρτσα, που έχουμε βουτήξει σε λευκό ξίδι και στη συνέχεια το σιδερώνουμε.

Παλαιές δαντέλες

Για να καθαρίσουμε τις παλιές δαντέλες, τις βουτάμε σε νερό που έχουμε διαλύσει βόρακα. Τις αφήνουμε για μία μέρα, τις βάζουμε σε νερό με σαπουνάδα και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε πολλές φορές. Κατόπιν βουτάμε τις δαντέλες σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μερικούς κύβους ζάχαρης και μετά τις απλώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα να στεγνώσουν.

Ήπια καθαριστικά

Αν έχουν τελειώσει τα καθαριστικά του σπιτιού ή θέλουμε να καθαρίσουμε με φυσικούς τρόπους, μπορούμε να το πετύχουμε πολύ εύκολα και ανέξοδα.
Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ήπιο λευκαντικό για τα μέταλλα και τον χαλκό και σαν διαλυτικό για τα άλατα.
Για να καθαρίσουμε το φούρνο της κουζίνας, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα από σόδα αρτοποιίας και νερό ή βόρακα διαλυμένο σε ζεστό νερό.
Αντί για σκόνη πλυσίματος μια εναλλακτική λύση είναι ο βόρακας, που θα τον αναμείξουμε με σόδα αρτοποιίας σε αναλογία 2 προς 1.

Τζάμια που αστράφτουν

Ένας παλαιός και απλός τρόπος για να καθαρίσουμε τα τζάμια, είναι ο εξής: με το νερό της βρύσης, στο οποίο θα προσθέσουμε λίγο ξύδι και θα τρίψουμε τα τζάμια με δέρμα σαμουά. Στη συνέχεια περνάμε τα τζάμια με χαρτί από εφημερίδες για να τα γυαλίσουμε.

Κοσμήματα από κοράλι

Για να καθαρίσουμε κοσμήματα από κοράλι, τα βυθίζουμε σε χλιαρό νερό, όπου έχουμε διαλύσει λίγο αλάτι. Τ' αφήνουμε για λίγη ώρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με μαλακό πανί.

Έπιπλα από μπαμπού

Για να καθαρίσουν τα έπιπλα από μπαμπού, τα περνάμε με μία μαλακή βούρτσα, που έχουμε βουτήξει σε αλατόνερο. Στεγνώνουμε με μαλακό πανί και στη συνέχεια περνάμε με πανί που έχουμε βουτήξει σε λινέλαιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου