12 Οκτωβρίου 2013

Μυστικά για να διορθώσετε τις μικρές ατυχίες στην κουζίνα

Σας έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό ή μήπως σας κάηκε και είστε έτοιμοι να το πετάξετε;
Περιμένετε, μην βιάζεστε να απογοητευθείτε, για όλα υπάρχει λύση και οι μικρές ατυχίες στην κουζίνα μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε:

  • Αν σας έπεσε περισσότερο αλάτι στις σούπες, λαδερά φαγητά, σάλτσες προσθέστε κομμάτια καθαρισμένης ωμής πατάτας και αφήστε το το φαγητό να βράσει. Η πατάτα θα απορροφήσει το αλάτι
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο φαγητό σας για να μειώσετε την αλμυρή γεύση του
  • Αν σας έπεσε πολλή ζάχαρη προσθέστε λίγο αλάτι ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι από μήλα
  • Αν έπεσε πολύ σκόρδο, τυλίξτε μερικά φύλλα ξερού μαϊντανού σε ένα τουλπάνι και βάλτε το στο φαγητό που βράζει, ώσπου να απορροφηθεί το περιττό σκόρδο
  • Αν το τουρσί, που κάνατε, είναι πολύ ξινό, βάλτε το για 10 λεπτά σε κρύο νερό και μετά στραγγίξτε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε
  • Αν κάηκε το φαγητό στην κατσαρόλα, βγάλτε την αμέσως από την φωτιά και βάλτε την σε μια λεκάνη με κρύο νερό, για να σταματήσει το κάψιμο. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μέρος του φαγητού, που δεν κάηκε σε μια άλλη κατσαρόλα με προσοχή για να μην μεταφερθεί και το καμένο μέρος
  • Αν κάηκε το κρέας, που ψήνετε στο φούρνο, σκεπάστε το αμέσως μ' ένα καθαρό πανί, που το βουτήξατε προηγουμένως σε καυτό νερό και το στραγγίσατε καλά. Αφήστε το έτσι για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε με μαχαίρι τα καμένα μέρη του
  • Αφαιρέστε τη γεύση του καμένου από το γάλα βουτώντας την κατσαρόλα σε λεκάνη με κρύο νερό και προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι
  • Αν στο γάλα, που βράζετε, προσθέσετε λίγο αλάτι δεν θα κινδυνεύει να καεί εύκολα
  • Για να καθαρίζει πιο εύκολα η κατσαρόλα, που βράζετε το γάλα, την ξεπλύνετε με κρύο νερό πριν την χρήση της
  • Αν το κέικ κάηκε, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το καμένο μέρος του
  • Αν κάηκε η κάτω πλευρά των μπισκότων, πάρτε τον τρίφτη τυριού και αφαιρέστε το καμένο μέρος του, τρίβοντας προσεκτικά για μην σπάσουν
  • Για να φύγει από το ρύζι η μυρωδιά του καμένου, αφού προηγουμένως αφαιρέσατε το καμένο, βάλτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα φρέσκο άσπρο ψωμί και σκεπάστε το καπάκι. Μετά από λίγα λεπτά η μυρωδιά θα έχει φύγει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου