1 Ιουλίου 2013

Μακαρόνια πέννες με μανιτάρια και ζαμπόν

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένα ή 5 ντομάτες ώριμες
  • λίγο πιπέρι καγιέν 
  • 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν πάχους 1/2 εκατοστών
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο. Όταν μαραθεί προσθέτουμε τα επίσης ψιλοκομμένα μανιτάρια  και τα σοτάρουμε. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε στα μακαρόνια την σάλτα ντομάτας με τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τα ανακατεύουμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου